Satayspett med kokosris

Du behöver 500 g fläskfilé Marinad: 1 msk honung 1 msk soja 2 msk sesamolja (eller majsolja) 1/2 msk färsk hackad ingefära eller 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • Marinad:
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • 2 msk sesamolja (eller majsolja)
  • 1/2 msk färsk hackad ingefära eller
  • 1 tsk torkad malen
  • 1/2 tsk gurkmeja

Gör så här

Putsa fläskfilén från hinnor och skär den i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden. Lägg kött och marinad i en plastpåse och låt marinera minst 1 timme. Blötlägg små grillpinnar av trä. Trä pinnen två-tre gånger genom köttskivan och trä två-tre skivor på varje pinne. Grilla spetten på galler (med plåt under) mitt i ugnen. Vänd dem när de fått färg på ovansidan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top