Festaostpaj med kött, oliver och tomater

Du behöver 3 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 100 g keso (oliv och feta) Fyllning 150 g fetaosttärningar i marinad 200 g nötkött...

Tillagningstid: 90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g keso (oliv och feta)

Fyllning

150 g fetaosttärningar i marinad
200 g nötkött brynt
salt viltkrydda och vitlökspulver
15 st svarta oliver
3 st tomater i skivor

Äggstannning

3 st ägg
2 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

1
Smula samman vetemjöl och smör till en grynig massa. Klicka i keso och arbeta snabbt ihop till en deg. Täck över och låt degen vila en timme i kylskåp.

2
Kavla ut degen, lägg den i en form cirka 24 cm diameter, nagga botten, och förgrädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 10 minuter. Ta ut pajskalet och låt det svalna.

3
Fyllning Fördela ost, stekta köttstrimlor, oliver och tomatskivor i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen.

4
Sätt in pajen på nedre falsen i ugnen i 175 grader och grädda

5
pajen cirka 1 timme tills ägg­smeten stelnat.

6
Servera fetaostpajen ljummen med en sallad till.


Kommentar:
Tid 1 timme och 30 minuter + 1 timmes kylning

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top