Du behöver

  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 250 g smör
  • hallonsylt ca 1 dl, fast

Gör så här

Mät upp vetemjöl, potatismjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i matberedaren. Skär smöret i tärningar och lägg ner i mjölblandningen. Mixa på medelhastighet tills degen börjar hänga samman. Häll upp smulet på bakbänken och knåda ihop en deg. Rulla ut två längder, 3–3 1/2 centimeter tjocka. Skär dem i cirka 30 bitar och lägg varje bit med snittytan uppåt i en veckad småbrödsform. Tryck en fördjupning med fingret mitt i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader cirka 15 minuter. Låt dem kallna på galler. Kan frysas.