Du behöver
- 1.5 dl grönsaksbuljong
- 2 krm gurkmeja
- 2 krm spiskummin
- 2 prt couscous
- 2 tsk smör
- salt
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl matlagningsyoghurt
- 1 tsk honung
- 25 g pinjenötter
- 50 g sultanrussin
- 3 st dadlar
- 50 g röda mangoldskott eller solrosskott
- 150 g lamm eller källarrökt skinka
Gör så här
1
1. Koka upp buljongen, smaksätt den med gurkmeja och spiskummin. Rör ner couscous. Täck grytan med plastfolie och låt svälla i 3 minuter. Rör ner smör och salta vid behov.
2
2. Pressa en klyfta vitlök i matlagningsyoghurten. Smaka av med lite salt. Ringla lite honung över.
3
3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Blanda ner dem, russin och finhackade dadlar i couscousen. 1 innan servering blandas mangold- eller solrosskotten ner.
4
4. Servera couscoussalladen med skivat lamm och vitlöksyoghurt.
Tips! Tål du inte gluten kan du ersätta couscous med ris. Blanda det okokta riset med gurkmeja och spiskummin och koka sedan enligt risförpackningens anvisningar.