Couscoussallad med lamm

Du behöver 1.5 dl grönsaksbuljong 2 krm gurkmeja 2 krm spiskummin 2 prt couscous 2 tsk smör salt 1 st vitlöksklyfta 0.5 dl matlagningsyoghurt 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm spiskummin
  • 2 prt couscous
  • 2 tsk smör
  • salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk honung
  • 25 g pinjenötter
  • 50 g sultanrussin
  • 3 st dadlar
  • 50 g röda mangoldskott eller solrosskott
  • 150 g lamm eller källarrökt skinka

Gör så här

1
1. Koka upp buljongen, smaksätt den med gurkmeja och spiskummin. Rör ner couscous. Täck grytan med plastfolie och låt svälla i 3 minuter. Rör ner smör och salta vid behov.

2
2. Pressa en klyfta vitlök i matlagningsyoghurten. Smaka av med lite salt. Ringla lite honung över.

3
3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Blanda ner dem, russin och finhackade dadlar i couscousen. 1 innan servering blandas mangold- eller solrosskotten ner.

4
4. Servera couscoussalladen med skivat lamm och vitlöksyoghurt.


Kommentar:
Tips! Tål du inte gluten kan du ersätta couscous med ris. Blanda det okokta riset med gurkmeja och spiskummin och koka sedan enligt risförpackningens anvisningar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top