Plommonsallad med chokladbollar

Du behöver Chokladbollar 50 g mörk choklad, 70 procent 40 g smör 3/4 dl honung 1 dl havregryn 1/2 dl kokosflingor Plommonsallad 8 plommon (500...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Chokladbollar
  • 50 g mörk choklad, 70 procent
  • 40 g smör
  • 3/4 dl honung
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl kokosflingor
  • Plommonsallad
  • 8 plommon (500 g)
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • saft från 2 apelsiner

Gör så här

1
Smält chokladen i en djup tallrik över ett vattenbad. Blanda den smälta chokladen med mjukt smör, rör i honung och havregryn. Låt det stelna i kylen. Forma 4 kulor och rulla dem i kokos. Kärna ur plommonen. Dela dem i klyftor och lägg

2
dem i en skål. Blanda med timjan och apelsinsaft.

3
Servera med chokladbollarna.


Kommentar:
Tid 30 min + tid för stelning

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top