Pumpapaj

Du behöver Deg: 3 dl vetemjöl 2 tsk salt 1 tsk vitpeppar 125 g smör 1 msk vatten Fyllning: 2 st gula lökar 1 st...


1 portion

Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
125 g smör
1 msk vatten

Fyllning:

2 st gula lökar
1 st purjolök liten
500 g pumpa fruktkött av
2 msk olja
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
3 st ägg
250 g färskost t ex Philadelphia
1 dl crème fraîche
150 g riven ost t ex emmentaler

Till garnering:

vitlök marinerad
soltorkade tomater marinerade
rucolasallad

Gör så här

1
Värm ugnen till 210 grader.

2
Blanda mjöl, salt och peppar. Smält smöret i en kastrull, tag av från värmen och tillsätt vatten och mjölblandningen, lite i taget. Blanda väl till en smidig deg.

3
Tryck ut degen i en stor pajform eller 6 små, gärna med löstagbar kant.

4
Pricka degen med gaffel och förgrädda formarna i cirka 10 minuter.

5
Skala och hacka löken, skär purjon i tunna skivor. Riv pumpaköttet på rivjärn. Hetta upp oljan i en stekpanna eller gryta och fräs grönsakerna tillsammans med krossad vitlök i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6
Vispa ihop äggen i en skål. Rör samman färskost och crème fraîche. Blanda grönsaksmassan med ägg, färskost/crème fraîche och riven ost. Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen och grädda ytterligare cirka 25 minuter, tills fyllningen känns fast.

7
Garnera med marinerad vitlök, marinerade, soltorkade tomater, rucola.

8
Pajerna kan serveras ljumma eller kalla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top