Fyllda baguetter

Du behöver 50 g jäst 7 dl Ljummet vatten 2 msk olja 2 tsk salt 2 dl rågsikt 14 dl vetemjöl special Fyllning 1: 12...

Tillagningstid: 120 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 7 dl Ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 dl rågsikt
  • 14 dl vetemjöl special

Fyllning 1:

12 st torkade fikon

Fyllning 2:

10 st soltorkade tomater blötlagda
16 st oliver fyllda gröna
flingsalt att strö över

Gör så här

1
Lös jästen i vattnet i degbunken, tillsätt olja, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta kraftigt tills degen är smidig, helst i köksmaskin. Tillsätt så mycket mjöl att den börjar släppa bunkens kant. Den ska inte vara för fast.

2
Sätt degen övertäckt att jäsa till dubbel storlek, 30-40 minuter. Skrapa ut degen på mjölad bakbänk. Degen ska inte knådas samman.

3
Klappa ut degen till en kaka. Strö skivade fikon,

4
eller strimlade, blötlagda tomater och halverade oliver på.

5
Rulla fast samman degkakan till en lång rulle. Dela den långa rullen i fyra lika långa bitar.

6
Vrid baguetterna och lägg dem på papprad plåt. Låt jäsa övertäckta cirka 20 minuter.

7
Pensla med ljummet vatten, och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 275 grader cirka 15 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt dem kallna på galler utan att täcka över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top