Läsar-recept

Jitterbuggar

Du behöver 200 g smör kallt eller matlagningsmargarin 4.5 dl vetemjöl 2 st äggvitor 2.5 dl strösocker Gör så här Smula matfettet i mjölet. Arbeta...

Tillagningstid: 60 minuter
26 portioner

Du behöver

  • 200 g smör kallt eller matlagningsmargarin
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 st äggvitor
  • 2.5 dl strösocker

Gör så här

Smula matfettet i mjölet. Arbeta snabbt samman degen för hand på bakbordet. Låt vila en stund i kylskåpet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret med en slicke­pott. Dela degen i två delar och kavla ut till 1 cm tjock rektangel, 30×15 centimeter. Bred ut hälften av maräng­smeten på varje. Rulla samman från långsidan, som en rulltårta. Skär den med en tunnbladig, vass kniv i cirka 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på papprade plåtar. Grädda kakorna mitt i ugnen i 150 grader 20–25 minuter. Ta ut dem och låt dem kallna på plåtarna.


Kommentar:
Tid: 1 timmer + vilotid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top