Bakad hälleflundra med soltorkade tomater

Du behöver 4 portionsbitar (à ca 180 g) hälleflundra 8 soltorkade tomater, finhackade 8-12 körsbärstomater 1 kruka färsk basilika 1 1/2 dl jungfruolja flingor av...


4 portioner

Du behöver

  • 4 portionsbitar (à ca 180 g) hälleflundra
  • 8 soltorkade tomater, finhackade
  • 8-12 körsbärstomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 1/2 dl jungfruolja
  • flingor av havssalt

Gör så här

1
Skölj och torka av fiskbitarna. Lägg dem trångt i en ugnssäker form. Strö på soltorkade tomater, hela körsbärstomater som prickas med en gaffel och slutligen basilikablad. Häll på olja tills den knappt täcker.

2
Sätt in formen på nedre falsen i ugn i 150 grader och baka fisken cirka 40 minuter tills fisken är vit rakt igenom. Skyn från fisken och tomaterna blandar sig under tiden till en underbar skysås. Ta ut formen och låt fisken vila under folie minst 10 minuter före servering.

3
Strö på flingsalt och lite vitpeppar. Servera fisken väl ljummen med focacciabröd och en sallad på gröna blad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top