Du behöver
- 125 g smör (rumsvarmt)
- 1 2/3 dl farinsocker
- 2 st ägg (vispade)
- 3.33 st vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 500 g banan (mosad)
- 2 msk lättmjölk yoghurt eller fil
Till garneringen
200 g philadelphiaost (rumsvarmt)
1 dl florsocker
60 g kokosflingor
Gör så här
1
1. Värm ugn till 180 g.
2
Smörj en 20×20 form med smör och lägg ett klippt bakplåtspapper på.
3
2. Rör smör och socker till en krämig smet. Vispa ned ett ägg i taget i smör och sockemixen.
4
3. Sikta ned mjöl, salt och bakpulver och blanda försiktigt.
5
Rör sedan i banan och lättmjölken.
6
4. Skeda över smeten i bakformen. Jämna ut med en slickepott. Grädda i 35 min eller tills kakan är fast.
7
5. Torrstek kokosflingorna gyllenbruna på låg värme. Rör hela tiden. Häll upp på tallrik och låt svalna.
8
6. Rör ihop Philadelphiaosten och florsocker med en träsked. Det ska bli mjukt, luftigt och bredbart.
9
7. Bred smeten över kakan och häll på kokos. Skär i rutor.
Låt gärna kakan vila i formen 5 minuter innan du tar ur den.
Jag har en större form och gräddar lite kortare tid och får tunnare bitar.
Kan även gräddas i muffinsformar ca 25 – 30 min.