Du behöver

  • 125 g smör (rumsvarmt)
  • 1 2/3 dl farinsocker
  • 2 st ägg (vispade)
  • 3.33 st vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 500 g banan (mosad)
  • 2 msk lättmjölk yoghurt eller fil

Till garneringen

200 g philadelphiaost (rumsvarmt)
1 dl florsocker
60 g kokosflingor

Gör så här

1
1. Värm ugn till 180 g.

2
Smörj en 20×20 form med smör och lägg ett klippt bakplåtspapper på.

3
2. Rör smör och socker till en krämig smet. Vispa ned ett ägg i taget i smör och sockemixen.

4
3. Sikta ned mjöl, salt och bakpulver och blanda försiktigt.

5
Rör sedan i banan och lättmjölken.

6
4. Skeda över smeten i bakformen. Jämna ut med en slickepott. Grädda i 35 min eller tills kakan är fast.

7
5. Torrstek kokosflingorna gyllenbruna på låg värme. Rör hela tiden. Häll upp på tallrik och låt svalna.

8
6. Rör ihop Philadelphiaosten och florsocker med en träsked. Det ska bli mjukt, luftigt och bredbart.

9
7. Bred smeten över kakan och häll på kokos. Skär i rutor.


Kommentar:
Låt gärna kakan vila i formen 5 minuter innan du tar ur den.
Jag har en större form och gräddar lite kortare tid och får tunnare bitar.
Kan även gräddas i muffinsformar ca 25 – 30 min.