Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 1.5 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl olja
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk polenta eller majsmjöl
  • 3 msk vatten

Gör så här

1
Värm ugnen till 160 grader.

2
Vispa äggvitor, inte hårda.

3
Blanda sedan i ingredienserna vartefter de står i receptet. Vispa mellan varje.

4
Värm en plättlagg i ugnen. När den är varm pensla med vanlig matolja. Lägg ca en matsked smet i varje plättform. Grädda ca 12 min. Kakorna ska vara gyllenbruna.

5
När de är klara är det bråttom!

6
Lägg en lapp på och vik ihop kakan, tryck ihop kanterna med en smörkniv.


Kommentar:
Ha lapparna klara innan du börjar baka. Man kan även använda muffinsformar som man bottnar med smet.
Om man har svårt att hinna med att vika kakorna kan man lägga en fuktig handduk över när kakorna kommer ut ur ugnen.