Rostade grönsaker

Du behöver 2-4 fänkålsstånd 2 rödlökar 4 tomater 6 potatisar 1 zucchini, gul eller grön Örtolja: 3 msk olivolja 3 msk finhackad färsk timjan Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 2-4 fänkålsstånd
  • 2 rödlökar
  • 4 tomater
  • 6 potatisar
  • 1 zucchini, gul eller grön
  • Örtolja:
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk finhackad färsk timjan

Gör så här

1
Dela varje fänkål i sex klyftor. Skala och skiva rödlöken. Dela tomaterna i halvor eller klyftor. Skala och tärna potatis och zucchini.

2
Hetta upp oljan i en kastrull och blanda i timjan. Ta kastrullen från värmen.

3
Häll alla grönsakerna i en ugnssäker form och häll örtoljan över. Baka i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 25-30 minuter. Skaka då och då i formen så att grönsakerna vänder sig. Garnera med färsk timjan.


Kommentar:
Passar som tillbehör till fyllda kycklinglårfiléer. Kan också serveras som vegetarisk ensamrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top