Du behöver
- 2-4 fänkålsstånd
- 2 rödlökar
- 4 tomater
- 6 potatisar
- 1 zucchini, gul eller grön
- Örtolja:
- 3 msk olivolja
- 3 msk finhackad färsk timjan
Gör så här
1
Dela varje fänkål i sex klyftor. Skala och skiva rödlöken. Dela tomaterna i halvor eller klyftor. Skala och tärna potatis och zucchini.
2
Hetta upp oljan i en kastrull och blanda i timjan. Ta kastrullen från värmen.
3
Häll alla grönsakerna i en ugnssäker form och häll örtoljan över. Baka i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 25-30 minuter. Skaka då och då i formen så att grönsakerna vänder sig. Garnera med färsk timjan.
Passar som tillbehör till fyllda kycklinglårfiléer. Kan också serveras som vegetarisk ensamrätt.