Du behöver
- marinad
- 10 cl bourbon
- 0.5 dl socker brunt farin
- 1 dl soya
- 900 g fläskfilé
- 1 msk olivolja
- 3 st salladslökar
- 7 cl bourbon
- 1 st burk crème fraîche
- 2 tsk honung
- 2 tsk dijonsenap
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Blanda Bourbon, socker och soya. Lägg fläskfilén i plastpåse och häll på marinaden. Lägg i kylen och marinera i ca en timme. Stek filén i ugnen 220° i 15-18 min eller när innertemp är 60°. Låt vila i folie 5-10 min. Servera med Sour Cream Bourbon sås och sötpotatis.
2
3
Hetta upp oljan och fräs salladslöken skuren i småbitar en kort stund. Tillsätt Bourbon försiktigt (se upp! det kan ta eld, tag av pannan först!) Sautera löken med Bourbon tills löken är genomskinlig och alkoholen kokat bort (3-5 min). Låt det svalna. I serveringsskålen blanda sedan löken med Creme Fraiche och resten av ingredient.