Läsar-recept

Drunken Pork

Du behöver marinad 10 cl bourbon 0.5 dl socker brunt farin 1 dl soya 900 g fläskfilé 1 msk olivolja 3 st salladslökar 7 cl...


0 portioner

Du behöver

  • marinad
  • 10 cl bourbon
  • 0.5 dl socker brunt farin
  • 1 dl soya
  • 900 g fläskfilé
  • 1 msk olivolja
  • 3 st salladslökar
  • 7 cl bourbon
  • 1 st burk crème fraîche
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Blanda Bourbon, socker och soya. Lägg fläskfilén i plastpåse och häll på marinaden. Lägg i kylen och marinera i ca en timme. Stek filén i ugnen 220° i 15-18 min eller när innertemp är 60°. Låt vila i folie 5-10 min. Servera med Sour Cream Bourbon sås och sötpotatis.

2

3
Hetta upp oljan och fräs salladslöken skuren i småbitar en kort stund. Tillsätt Bourbon försiktigt (se upp! det kan ta eld, tag av pannan först!) Sautera löken med Bourbon tills löken är genomskinlig och alkoholen kokat bort (3-5 min). Låt det svalna. I serveringsskålen blanda sedan löken med Creme Fraiche och resten av ingredient.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top