Kalvescalope piquante med hasselbackspotatis

Du behöver 2 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 tsk nymald vitpeppar 2 (200 g) kalvschnitzlar, utbankade till tunna skivor 1 msk olja 1 msk...


2 portioner

Du behöver

  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymald vitpeppar
  • 2 (200 g) kalvschnitzlar, utbankade
  • till tunna skivor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1/4 citron
  • 6 lyxkapris (stor kapris med skaft)

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd schnitzlarna på båda sidorna i mjölet. Värm olivolja och smör i stekpannan. Lägg i kalven när fettet är gyllene.

2
Stek en minut på varje sida tills de är gyllenbruna. Pressa citron över köttet och servera med skivor av kryddsmör, lyxkapris, potatis och en liten sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top