Kabanoss med äppelpytt

Du behöver Stek rotselleri, blekselleri och lök i oljan i en stekpanna på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt äpplena och stek i ytterligare 5 minuter....

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Stek rotselleri, blekselleri och lök i oljan i en stekpanna på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt äpplena och stek i ytterligare 5 minuter. Salta och peppra.
  • Rör ihop creme fraiche och pepparrot.
  • Stek korvarna och servera till pytten och pepparrotskrämen.

Gör så här

1
1 bit rotselleri (300 g), tärnad

2
2 stjälkar blekselleri, tärnade

3
1 gul lök, hackad

4
2 msk rapsolja

5
3–4 svenska äpplen, gärna Aroma, tärnade

6
salt

7
peppar

8
1 1/2 dl creme fraiche

9
4–5 msk riven pepparrot

10
8 kabanosser (400 g) eller annan kryddig korv


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 498
Fett 31 g
Kolhydrater 32 g
Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top