Rotfruktssallad med solrosfrön

Du behöver 3 morötter (300 g) i stavar 3 palsternackor (300 g) i stavar 3–4 potatisar (400 g) i stavar 1 gul lök skivad 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 morötter (300 g) i stavar
  • 3 palsternackor (300 g) i stavar
  • 3–4 potatisar (400 g) i stavar
  • 1 gul lök skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 2 romansalladshuvuden (krukor) strimlade
  • 1–2 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk matlagningsyoghurt
  • salt och svartpeppar
  • 50 g rostade solrosfrön

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn rotfrukter och lök i olivoljan tillsammans med vitlöken i en stekpanna. Salta och peppra.

2
Ställ in stekpannan i ugnen 10–15 minuter så att rotfrukterna blir mjuka.

3
Vänd under tiden ihop sallad med senap, olja och yoghurt. Salta och peppra. Servera rotfrukterna till salladen, strö över solrosfrön.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 448
Fett 27 g
Kolhydrater 41 g
Fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top