Du behöver
- 3 morötter (300 g) i stavar
- 3 palsternackor (300 g) i stavar
- 3–4 potatisar (400 g) i stavar
- 1 gul lök skivad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk olivolja
- 2 romansalladshuvuden (krukor) strimlade
- 1–2 tsk ljus dijonsenap
- 2 msk olivolja
- 3 msk matlagningsyoghurt
- salt och svartpeppar
- 50 g rostade solrosfrön
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn rotfrukter och lök i olivoljan tillsammans med vitlöken i en stekpanna. Salta och peppra.
2
Ställ in stekpannan i ugnen 10–15 minuter så att rotfrukterna blir mjuka.
3
Vänd under tiden ihop sallad med senap, olja och yoghurt. Salta och peppra. Servera rotfrukterna till salladen, strö över solrosfrön.
Näringsvärde
Kcal 448
Fett 27 g
Kolhydrater 41 g
Fibrer 10 g