Tillagningstid: 40 minuter
15 portioner
Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1.5 tsk bakpulver
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- mjölk
Rårörda hallon
1 pkt frysta hallon
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Till servering
3 dl vispgrädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen så att det blir finfördelat. Rör ner mjölk och grädde och blanda ihop till en deg. Häll ut degen på mjölat bakbord och platta ut med händerna till två centimeters tjocklek. Degen ska inte kavlas eller arbetas mer än nödvändigt. Ta ut små rundlar med ett glas eller en kakform på cirka 4 centimeter i diameter. Lägg dem på papprad plåt, pensla dem med lite mjölk och grädda i 10–12 minuter.
2
Rårörda hallon Rör ihop hallon och sockersorterna och låt stå tills sockret har löst sig.
3
Lägg upp sconesen på ett fat, pudra över lite florsocker och servera med rårörda hallon och vispad grädde.
Meny
Välkomstbubbel med hallon
Minicaesarsallad med räkor
Oeufs en cocotte
Bönsallad med mynta och lammkorv
Kycklingsmörgås med avokado och fetaost
Fyllda croissanter
Sconesbakelser med grädde och rårörda hallon
Ginger screwdriver med blodapelsin