Sconesbakelser med grädde och rårörda hallon

Du behöver 4 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 1.5 tsk bakpulver 50 g smör 1 dl mjölk 3 % 1 dl vispgrädde mjölk till pensling...

Tillagningstid: 40 minuter
15 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk 3 %
  • 1 dl vispgrädde
  • mjölk till pensling

Rårörda hallon

1 pkt frysta hallon tinade
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Till servering

3 dl vispgrädde vispad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tärna smöret och nyp ihop det med mjölblandningen så att det blir finfördelat. Rör ner mjölk och grädde och blanda ihop till en deg. Häll ut degen på mjölat bakbord och platta ut med händerna till två centimeters tjocklek. Degen ska inte kavlas eller arbetas mer än nödvändigt. Ta ut små rundlar med ett glas eller en kakform på cirka 4 centimeter i diameter. Lägg dem på papprad plåt, pensla dem med lite mjölk och grädda i 10–12 minuter.

2
Rårörda hallon Rör ihop hallon och sockersorterna och låt stå tills sockret har löst sig.

3
Lägg upp sconesen på ett fat, pudra över lite florsocker och servera med rårörda hallon och vispad grädde.


Kommentar:
Meny
Välkomstbubbel med hallon
Minicaesarsallad med räkor
Oeufs en cocotte
Bönsallad med mynta och lammkorv
Kycklingsmörgås med avokado och fetaost
Fyllda croissanter
Sconesbakelser med grädde och rårörda hallon
Ginger screwdriver med blodapelsin

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top