Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 tärning hönsbuljong
- 2 morötter i skivor
- 1 paket asiatiska snabbnudlar
- 6 skogschampinjoner
- i skivor
- 1 dl skivad purjolök
- 1 kycklingfilé, strimlad
- 1/4 kinakål, strimlad
- salt och svartpeppar
- 1/2 msk riven ingefära
- färsk koriander
- Att servera till:
- frallor med havregryn och ost (mager)
Gör så här
1
Koka upp vatten med buljong och morotsskivor. Koka 3 minuter.
2
Bryt ner nudlar i buljongen, tillsätt svamp, purjo och kycklingstrimlor. Koka 3-5 minuter tills kycklingköttet är genomkokt, inget rosa kvar inuti strimlorna.
3
Vänd ner kinakålstrimlorna. Smaka av med salt, peppar och ingefära. Strö på koriander vid servering.
Tips! Ta glasnudlar av mungbönmjöl om du inte tål gluten.