Du behöver
- 3–4 kycklingbröstfiléer
- 200 g färsk ingefära
- 1 hel vitlök
- 4 citroner
- (honung eller socker)
- 4 gula lökar
- 1 färsk chili, urkärnad
- 1/2 kruka färsk koriander
- 50 g smör
- 1 dl (raps)olja
- ca 3/4 tsk salt
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i bitar, cirka 4 x 4 centimeter. Skala och mixa hälften av ingefäran med hälften av vitlöken och pressad saft av två citroner (eventuellt lite honung eller socker) till en marinad.
2
Marinera kycklingen cirka 1 timme.
3
Mixa resten av ingefäran och vitlöken med lök, chili och koriander. Hetta upp en kastrull med rikligt med smör och olja. Svetta currypastan tills den börjar spricka i konsistensen. Lägg i kycklingbitarna, utan marinaden. Pressa i citronsaft från återstående citroner. Salta.
4
Låt rätten puttra på låg värme i 12–15 minuter tills fettet skiljer sig helt från pastan och kycklingbitarna är tillagade helt igenom.
5
Servera med ris och grönsaker, till exempel bönor.
Efter fastemånaden ramadan utbryter den stora festen med mycket mat och glatt umgänge. Här ger muslimske kocken Fredrik Idris Brusi förslag på mustiga rätter.