Grillad fisk med tahini

Du behöver 600 g filé av gös eller abborre olja till pensling salt vitpeppar 4 citronklyftor Tahini 1 dl tahinipasta (sesampasta) 5 vitlöksklyftor, rivna eller...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g filé av gös eller abborre
  • olja till pensling
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 citronklyftor
  • Tahini
  • 1 dl tahinipasta (sesampasta)
  • 5 vitlöksklyftor, rivna eller pressade
  • 2 krm salt
  • 1–3 krm spiskummin
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 msk citronsaft
  • vatten
  • ev hackad persilja
  • Sallad
  • 2 tomater
  • 1 liten gul lök
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 1 näve rucola

Gör så här

1
Fjälla fiskarna och låt skinnet sitta kvar för att behålla så mycket smak som möjligt under tillagningen.

2
Gör två–tre snitt genom fiskskinnet, pensla med olja och grilla filéerna 3 minuter på varje sida i grillpanna eller torr stekpanna. Salta och peppra. Pressa citron över vid serveringen.

3
Tahina Blanda tahini med vitlök, salt, spiskummin, olja och citronsaft.

4
Vispa ner vatten i en tunn stråle tills såsen är krämig och fin. Rör ner persilja om så önskas.

5
Sallad Kärna ur tomaterna och skär dem i fina strimlor.

6
Finhacka löken. Blanda med vinäger, socker och olja. Vänd ner rucola vid servering.


Kommentar:
Efter fastemånaden ramadan utbryter den stora festen Id al-fitr med mycket mat och glatt umgänge.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top