Du behöver
- 3 små sötpotatisar
- 4 msk sesamfrö
- 1/2 dl olivolja, 2 msk flingsalt
- 2 nät blåmusslor, tvättade
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 8 schalottenlökar, finhackade
- 2 röda chilifrukter, finhackade
- 1 fiskbuljongtärning, smulad
- 4 dl vitt vin
- 2 burkar kokosmjölk
- 1 tsk salt
- 2 lime, det rivna skalet och saft
- 1 kruka koriander, hackad
Gör så här
1
Skala och skär potatisarna i långa klyftor, lägg i bunke, slå över sesamfrö, olja och salt och blanda. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugn, i 200 grader, 30 minuter.
2
Levande musslor kan ha skalet på glänt men kniper igen när man knackar på det. Kasta alla musslor som inte stänger sig eller är trasiga.
3
Fräs vitlöken i olivolja, tillsätt schalottenlöken och sänk värmen. När löken svettats genomskinlig, tillsätt chili, buljongtärning och musslor. Fräs under omrörning någon minut. Tillsätt vin, kokosmjölk och salt, limeskal och saft. Rör om, låt puttra 5–7 minuter under lock – kasta musslor som ej öppnat sig.
4
Strö koriandern över musslorna och servera med sötpotatisen.