Lotusfröboll med sesamfrö

Du behöver 150 g rismjöl klibbigt (finns i asiatiska butiker) 1 dl vatten 2 msk kokande vatten 20 g vetestärkelse (finns i asiatiska butiker) 30...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 150 g rismjöl klibbigt (finns i asiatiska butiker)
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kokande vatten
  • 20 g vetestärkelse (finns i asiatiska butiker)
  • 30 g smält smör
  • 150 g lotusfrö
  • 150 g sesamfrön

Gör så här

1
Blanda klibbigt rismjöl med det kalla vattnet.

2
Häll kokande vatten över vetestärkelsen och blanda väl, blanda med rismjölet. Tillsätt smör och arbeta till en smidig deg.

3
Dela degen i 8 bitar. Platta till degbitarna, lägg i lite lotusfrön, vik ihop och rulla till boll. Doppa bollarna i vatten och rulla i sesamfrön. Tryck ihop lite.

4
Fritera i fritös eller gryta med termometer i 150 grader tills de får fin färg.


Kommentar:
Kinesiska smårätter dim sum.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top