Shaomai med räkor

Du behöver 400 g fläskfärs 1 tsk salt 200 g räkor utan skal 3 shiitakesvampar, hackade 2 msk majsstärkelse (majsena) 1 msk sesamolja 1/2 tsk...

Tillagningstid: 35 minuter
24 portioner

Du behöver

  • 400 g fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 200 g räkor utan skal
  • 3 shiitakesvampar, hackade
  • 2 msk majsstärkelse (majsena)
  • 1 msk sesamolja
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 1 paket shaomaiplattor eller wontonplattor

Gör så här

1
Blanda färs och salt. Blanda i räkorna. Arbeta in shiitake, majsstärkelse, sesamolja och peppar.

2
Lägg en klick, cirka 25 gram, på varje degark. Vik upp kanterna med tummen och pekfingret.

3
Olja ångkokarens botten lite så att de inte fastnar. Ångkoka i cirka 8 minuter. Servera med soja.


Kommentar:
Kinesiska smårätter dim sum.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top