Vårrullar med fläskfilé och shiitakesvamp

Du behöver 1 msk majsstärkelse (majsena) 2 msk vatten 200 g fläskfilé 2 st morötter 4 st shiitakesvamp 100 g gräslök kinesisk gräslök eller vanlig...

Tillagningstid: 60 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 1 msk majsstärkelse (majsena)
  • 2 msk vatten
  • 200 g fläskfilé
  • 2 st morötter
  • 4 st shiitakesvamp
  • 100 g gräslök kinesisk
  • gräslök eller vanlig
  • 200 g mungbönsgroddar
  • 2 msk matolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk sesamolja
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 20 st vårulleark

Gör så här

1
Rör ut majsstärkelsen i vattnet.

2
Strimla fläskfilé, morot och shiitake. Skär gräslöken i 2 centimeter långa bitar.

3
Skålla hastigt (10 sekunder) fläsk, morot, shiitake och mung­bönsgroddar i en kastrull med kokande vatten.

4
Värm oljan i en panna och stek de skållade ingredienserna i ett par minuter. Tillsätt salt, ostronsås, gräslök och den i vatten utrörda majsstärkelsen. Blanda väl och tillsätt sesamolja och peppar.

5
Rör ut vetemjölet i lite vatten (3 matskedar).

6
Lägg en matsked fyllning på vårrullearket. Vik över sidorna, rulla ihop och limma med mjölblandningen.

7
Fritera i fritös eller gryta med olja och friteringstermometer, i

8
160 grader till gyllenbrun färg.

9
Servera med samma sås som till dumplings eller bara med soja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top