Du behöver
- 1 msk majsstärkelse (majsena)
- 2 msk vatten
- 200 g fläskfilé
- 2 st morötter
- 4 st shiitakesvamp
- 100 g gräslök kinesisk
- gräslök eller vanlig
- 200 g mungbönsgroddar
- 2 msk matolja
- 0.5 tsk salt
- 2 msk ostronsås
- 2 msk sesamolja
- 1 tsk malen svartpeppar
- 2 msk vetemjöl
- 20 st vårulleark
Gör så här
1
Rör ut majsstärkelsen i vattnet.
2
Strimla fläskfilé, morot och shiitake. Skär gräslöken i 2 centimeter långa bitar.
3
Skålla hastigt (10 sekunder) fläsk, morot, shiitake och mungbönsgroddar i en kastrull med kokande vatten.
4
Värm oljan i en panna och stek de skållade ingredienserna i ett par minuter. Tillsätt salt, ostronsås, gräslök och den i vatten utrörda majsstärkelsen. Blanda väl och tillsätt sesamolja och peppar.
5
Rör ut vetemjölet i lite vatten (3 matskedar).
6
Lägg en matsked fyllning på vårrullearket. Vik över sidorna, rulla ihop och limma med mjölblandningen.
7
Fritera i fritös eller gryta med olja och friteringstermometer, i
8
160 grader till gyllenbrun färg.
9
Servera med samma sås som till dumplings eller bara med soja.