Läsar-recept

Enkelt grovbröd med linfrö

Du behöver 400 g grahamsmjöl 400 g rågmjöl 450 g vetemjöl 1 dl linfrö 5 dl kallt vatten 5 dl kall filmjölk 1/2 paket (50...

Tillagningstid: 90 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 400 g grahamsmjöl
  • 400 g rågmjöl
  • 450 g vetemjöl
  • 1 dl linfrö
  • 5 dl kallt vatten
  • 5 dl kall filmjölk
  • 1/2 paket (50 g) jäst
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor

Gör så här

Blanda mjöl och linfrö. Häll vatten och filmjölk i köksmaskinen. Smula ner jäst, tillsätt honung och salt. Låt maskinen gå tills jästen löst sig. Tillsätt mjölblandningen och arbeta till en smidig deg. Forma två limpor som läggs i smorda 1 ?-liters brödformar. Sätt in bröden i kall ugn och sätt termostaten på 100 grader. Grädda i 40 minuter. Skruva sedan upp till 250 grader och grädda 40 minuter tills limporna är genomgräddade. Ta ut dem och linda dem i handduk att kallna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top