Du behöver
- 125 g färska skärbönor eller 150 g frysta brytbönor
- 1 gul lök
- 2 stjälkar selleri
- kokande vatten
- 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor
- 1/2 dl olivolja extra vergine
- 150 g riven parmesan- eller västerbottensost
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 kruka färsk grönmynta
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Snitta skärbönorna fint, (frysta brytbönor används som de är), grovhacka löken och snitta selleristjälkarna i tunna skivor. Lägg allt i en kastrull och häll på kokande vatten. Koka 3–5 minuter.
2
Skölj burkbönorna, tillsätt dem i kastrullen, koka upp och koka
3
3 minuter. Sila av vattnet.
4
Rör ner olja, riven ost, vitlök och grönmynta i bönorna. Osten smälter på eftervärmen. Salta och peppra. Ät bröd till.
Näringsvärde: Kcal 550, Fett 23 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 12 g