Du behöver

  • Ingredienser
  • 4 fasta päron
  • 5 dl rödvin
  • 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis

Gör så här

1
Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud under lock i ca 10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.

2

3
Variationer

4
Saffranspäron: 1/2 g saffran, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker

5

6
Mintpäron: 2 droppar pepparmintsolja, ett par droppar grön hushållsfärg, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker

7

8
Blåbärspäron: 2 dl djupfrysta blåbär, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker

9

10
Hallonpäron: 3 dl djupfrysta hallon, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker, ett par droppar röd hushållsfärg

11

12
Kryddpäron: 1 kanelstång, 5 kryddnejlikor, 2 stjärnanis, 4 dl glögg, 1 msk citronsaft 1 1/2 dl Dansukker Mörkt muscovadoråsocker

13

14
Servera en klick glass eller grädde till päronen.