Du behöver
- Ingredienser
- 4 fasta päron
- 5 dl rödvin
- 1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
- 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
- 1 kanelstång
- 2 stjärnanis
Gör så här
1
Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser. Sjud under lock i ca 10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.
2
3
Variationer
4
Saffranspäron: 1/2 g saffran, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
5
6
Mintpäron: 2 droppar pepparmintsolja, ett par droppar grön hushållsfärg, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
7
8
Blåbärspäron: 2 dl djupfrysta blåbär, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker
9
10
Hallonpäron: 3 dl djupfrysta hallon, 5 dl vatten, 1 1/2 dl Dansukker Strösocker, ett par droppar röd hushållsfärg
11
12
Kryddpäron: 1 kanelstång, 5 kryddnejlikor, 2 stjärnanis, 4 dl glögg, 1 msk citronsaft 1 1/2 dl Dansukker Mörkt muscovadoråsocker
13
14
Servera en klick glass eller grädde till päronen.