Julcharlotte med lingon gelé och kanelkräm

Du behöver Ingredienser Rulltårta 3 ägg 2 dl Dansukker Brun Farin 2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk pepparkakskryddor 2 msk kokande vatten...


0 portioner

Du behöver

  • Ingredienser
  • Rulltårta
  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Brun Farin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 2 msk kokande vatten
  • Fyllning
  • 2-3 dl lingonsylt
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 1 burk kesella
  • Lingongelé
  • 2 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 4 dl lingondricka
  • Kanelkräm
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250°. Täck en plåt med bakplåtspapper.

2

3
Vispa ägg och farin lätt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.

4

5
Bred lingonsylten på kakan. Vispa grädden och gelésockret fast. Blanda i kesellan. Bred krämen över lingonsylten och rulla samman kakan. Skär rulltårtan i centimeter tjocka skivor och klä en skål eller form med dessa.

6

7
Koka upp lingondricka och gelésocker. Låt svalna, men inte stelna. Skeda gelén över rulltårtsskivorna.

8

9
Koka upp creme fraiche, kanel och gelésocker. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa grädden till skum och vänd ner den i krämen. Häll krämen i formen. Ställ i kylskåp för att stelna. Stjälp upp julcharlotten på fat vid serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top