Du behöver
- Ingredienser
- Rulltårta
- 3 ägg
- 2 dl Dansukker Brun Farin
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 msk pepparkakskryddor
- 2 msk kokande vatten
- Fyllning
- 2-3 dl lingonsylt
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
- 1 burk kesella
- Lingongelé
- 2 dl Dansukker Gelésocker Multi
- 4 dl lingondricka
- Kanelkräm
- 2 dl creme fraiche
- 2 tsk kanel
- 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250°. Täck en plåt med bakplåtspapper.
2
3
Vispa ägg och farin lätt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
4
5
Bred lingonsylten på kakan. Vispa grädden och gelésockret fast. Blanda i kesellan. Bred krämen över lingonsylten och rulla samman kakan. Skär rulltårtan i centimeter tjocka skivor och klä en skål eller form med dessa.
6
7
Koka upp lingondricka och gelésocker. Låt svalna, men inte stelna. Skeda gelén över rulltårtsskivorna.
8
9
Koka upp creme fraiche, kanel och gelésocker. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa grädden till skum och vänd ner den i krämen. Häll krämen i formen. Ställ i kylskåp för att stelna. Stjälp upp julcharlotten på fat vid serveringen.