Päron i karamell

Du behöver Ingredienser 10-12 små päron 5 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Rörsocker Strö 3 dl kokande vatten 2 msk citronsaft 2 små kanelstänger 1...


6 portioner

Du behöver

  • Ingredienser
  • 10-12 små päron
  • 5 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Rörsocker Strö
  • 3 dl kokande vatten
  • 2 msk citronsaft
  • 2 små kanelstänger
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • vatten

Gör så här

1
Skala päronen men låt skaften vara kvar. Tag bort kärnhuset och jämna till päronen så att de står stadigt.

2

3
Smält sockret tills det bubblar och är gulbrunt. Häll på det kokande vattnet och citronsaften.

4

5
Lägg i päronen, vaniljsockret och kanelstängerna och fyll på med kokande vatten tills päronen är täckta.

6

7
Sjud mycket långsamt i 1 timme. Täck kastrullen med hushållspapper eller en handduk så att päronen hålls fuktiga.

8

9
Päron i karamell är hållbara i kylskåp i 2 veckor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top