Du behöver
- Ingredienser
- 10-12 små päron
- 5 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Rörsocker Strö
- 3 dl kokande vatten
- 2 msk citronsaft
- 2 små kanelstänger
- 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
- vatten
Gör så här
1
Skala päronen men låt skaften vara kvar. Tag bort kärnhuset och jämna till päronen så att de står stadigt.
2
3
Smält sockret tills det bubblar och är gulbrunt. Häll på det kokande vattnet och citronsaften.
4
5
Lägg i päronen, vaniljsockret och kanelstängerna och fyll på med kokande vatten tills päronen är täckta.
6
7
Sjud mycket långsamt i 1 timme. Täck kastrullen med hushållspapper eller en handduk så att päronen hålls fuktiga.
8
9
Päron i karamell är hållbara i kylskåp i 2 veckor.