Ris a lá mandelpudding med bärgelé

Du behöver Ingredienser 1 kg risgrynsgröt köpt eller hemlagad 3 dl vispgrädde 50 g mandel (kan uteslutas) 2 tsk vaniljsocker Dansukker med äkta vanilj 1.5...


8 portioner

Du behöver

Ingredienser

1 kg risgrynsgröt köpt eller hemlagad
3 dl vispgrädde
50 g mandel (kan uteslutas)
2 tsk vaniljsocker Dansukker med äkta vanilj
1.5 dl gelésocker Dansukker Multi

Gelé

0.5 kg bär hallon, jordgubbar
2.5 dl gelésocker Dansukker Multi
5 dl saft (utspädd)

Gör så här

1
Blanda Gelésockret och gröten i en gryta och koka upp. Rör i Vaniljsockret och mandeln. Låt svalna något. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i gröten.

2

3
Häll upp i en serveringsskål. Låt svalna. Lägg bären ovanpå gröten.

4

5
Koka upp saft och Gelésocker och låt koka i 1/2 minut. Häll saften över bären.

6

7
Ställ i kylskåp till serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top