Kokt fisk med tomat- och olivsås

Du behöver 2 vitlöksklyftor, hackade 1 msk olivolja 400 g krossade tomater 1/2 dl vitt vin (kan uteslutas) 1/2 grönsaksbuljongtärning 1 msk honung 1 burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1/2 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk honung
  • 1 burk (150 g) ansjovisfyllda oliver
  • salt och svartpeppar
  • 600 fiskfilé, sej eller
  • kravmärkt torsk
  • potatis till kokning

Gör så här

1
Fräs vitlöken i en kastrull med olivoljan utan att den får färg.

2
Tillsätt, tomater, vin, buljongtärning och honung. Koka ihop såsen på medelvärme i 3–4 minuter. Blanda i oliver och smaka av med salt och peppar.

3
Koka fiskfiléerna i mikron i två omgångar. Lägg på en tallrik med lite vatten, salta och kör på full effekt i 3 minuter.

4
Servera med såsen och kokt eller pressad potatis. Pasta funkar också bra.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 443, Fett 12 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top