Du behöver
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 1/2 dl vitt vin (kan uteslutas)
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk honung
- 1 burk (150 g) ansjovisfyllda oliver
- salt och svartpeppar
- 600 fiskfilé, sej eller
- kravmärkt torsk
- potatis till kokning
Gör så här
1
Fräs vitlöken i en kastrull med olivoljan utan att den får färg.
2
Tillsätt, tomater, vin, buljongtärning och honung. Koka ihop såsen på medelvärme i 3–4 minuter. Blanda i oliver och smaka av med salt och peppar.
3
Koka fiskfiléerna i mikron i två omgångar. Lägg på en tallrik med lite vatten, salta och kör på full effekt i 3 minuter.
4
Servera med såsen och kokt eller pressad potatis. Pasta funkar också bra.
Näringsvärde: Kcal 443, Fett 12 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 4 g