Lins- och rotsaksgryta med färska tomater

Du behöver 2.5 dl linser gröna 1 st gul lök hackad 2 msk olivolja 2.5 st palsternackor (200 g) 1.5 st morötter (200 g) 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl linser gröna
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 st palsternackor (200 g)
  • 1.5 st morötter (200 g)
  • 2 st potatis (200 g)
  • 2 tsk curry
  • 6.5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • salt, svartpeppar
  • 2 st tomater tärnade

Gör så här

1
Lägg linserna i blöt på morgonen. Om inte måste de koka en kvart längre.

2
Fräs löken blank i olivoljan. Tillsätt rotfrukter och curry, fräs

3
i 2 minuter.

4
Tillsätt linser, vatten, buljong och lagerblad. Koka i 15–20 minuter, salta och peppra. Rör i tomater precis för servering.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 439, Fett 8 g, Kolhydrater 67 g, Fibrer 14 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top