Du behöver
- 100 g smör
- 200 g mörk choklad
- 0.5 dl kaffe starkt
- 2 st ägg
- 2 st äggulor
- 0.5 dl strösocker
- vaniljglass till servering
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull på spisen. Dra av kastrullen från plattan, bryt chokladen i mindre bitar och låt dem smälta i smöret. Rör därefter ner kaffet och låt svalna lite.
2
Vispa ägg, äggulor och strösocker vitt och pösigt. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i äggvispet. Häll upp smeten i små ugnsfasta formar (de brukar inte behöva smörjas). Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 8 minuter. Ytan ska ha stelnat, men bakelserna ska fortfarande vara lösa i mitten. Låt svalna ett par minuter och servera sedan tillsammans med vaniljglass.
3
Tips Om du vill förbereda desserten kan du förvara den ogräddade smeten i formarna i kylen upp till ett dygn innan den ska serveras. Grädda därefter enligt receptet men öka ugnstiden med några minuter.
Tid: 15 minuter + tid i ugn