Chokladmoussebakelser i dessertformar

Du behöver Formar 125 g mörk choklad chokladmousse 200 g mjölkchoklad 2 dl vispgrädde 1 dl kesella Gör så här 1 Formar Bryt den mörka...

Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner

Du behöver

Formar

125 g mörk choklad
chokladmousse
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
1 dl kesella

Gör så här

1
Formar Bryt den mörka chokladen till formarna i bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla ett ganska tjockt lager choklad på insidan av muffinsformar i papper. Använder du tredubbla pappformar går det lättare. Låt formarna stelna i kylen i minst en timme. Pilla därefter bort pappformarna och ställ chokladformarna i kylen igen.

2
Chokladmousse Bryt mjölkchokladen till moussen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Låt svalna.

3
Vispa grädden fluffig. Mät upp kesellan i en ganska stor bunke och låt den och vispgrädden stå i rumstemperatur i 30–40 minuter. Detta gör man för att ingredienserna ska få samma temperatur. Blandar man varm choklad med kalla mejeriprodukter skär sig moussen lätt.

4
Rör ner den avsvalnade chokladen i kesellan. Vänd även ner den vispade grädden med en slickepott och rör försiktigt ihop till en fluffig mousse. Fördela moussen i chokladformarna och låt stå kallt fram till servering.

5
Tips Prova gärna olika smaksättningar på moussen genom att vända ner lite pepparmintarom, rivet apelsinskal eller rostade, hackade nötter, eller använd smaksatt mjölkchoklad.


Kommentar:
Tid: Tid 25 minuter + tid i kyl och i rumstemperatur

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top