Tillagningstid: 25 minuter
8 portioner
Du behöver
Formar
125 g mörk choklad
chokladmousse
200 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
Gör så här
1
Formar Bryt den mörka chokladen till formarna i bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla ett ganska tjockt lager choklad på insidan av muffinsformar i papper. Använder du tredubbla pappformar går det lättare. Låt formarna stelna i kylen i minst en timme. Pilla därefter bort pappformarna och ställ chokladformarna i kylen igen.
2
Chokladmousse Bryt mjölkchokladen till moussen i bitar och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Låt svalna.
3
Vispa grädden fluffig. Mät upp kesellan i en ganska stor bunke och låt den och vispgrädden stå i rumstemperatur i 30–40 minuter. Detta gör man för att ingredienserna ska få samma temperatur. Blandar man varm choklad med kalla mejeriprodukter skär sig moussen lätt.
4
Rör ner den avsvalnade chokladen i kesellan. Vänd även ner den vispade grädden med en slickepott och rör försiktigt ihop till en fluffig mousse. Fördela moussen i chokladformarna och låt stå kallt fram till servering.
5
Tips Prova gärna olika smaksättningar på moussen genom att vända ner lite pepparmintarom, rivet apelsinskal eller rostade, hackade nötter, eller använd smaksatt mjölkchoklad.
Tid: Tid 25 minuter + tid i kyl och i rumstemperatur