Du behöver
- Tomatsås:
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 1/2 dl vitt vin
- 1 lagerblad
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk honung
- salt och svartpeppar
- hackad basilika
- Övrigt:
- 400 g pasta
- 200 g halloumi
- 50 g soltorkade tomater, strimlade
- 100 g blandade oliver
- 2 avocador, skivade eller i bitar
- rucolasallad
- tunna skivor av parmaskinka och salami
Gör så här
1
Tomatsås: Fräs vitlöken i olivoljan. Tillsätt tomater, vitt vin, lagerblad och buljongtärning. Koka ihop sakta i 10–15 minuter. Smaka av med honung, salt och svartpeppar. Rör i basilika före servering.
2
Övrigt: Koka pastan på vanligt sätt. Skiva halloumin och grilla den 1–2 minuter på varje sida i grillpanna eller stek den lika länge i torr stekpanna. Lägg upp soltorkade tomater, oliver, avokado, sallad och charkuterier.