Pasta med tomatsås och blandat plock

Du behöver Tomatsås: 2 vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 500 g krossade tomater 1/2 dl vitt vin 1 lagerblad 1/2 grönsaksbuljongtärning 1 msk honung salt...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Tomatsås:
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 lagerblad
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk honung
  • salt och svartpeppar
  • hackad basilika
  • Övrigt:
  • 400 g pasta
  • 200 g halloumi
  • 50 g soltorkade tomater, strimlade
  • 100 g blandade oliver
  • 2 avocador, skivade eller i bitar
  • rucolasallad
  • tunna skivor av parmaskinka och salami

Gör så här

1
Tomatsås: Fräs vitlöken i olivoljan. Tillsätt tomater, vitt vin, lagerblad och buljongtärning. Koka ihop sakta i 10–15 minuter. Smaka av med honung, salt och svartpeppar. Rör i basilika före servering.

2
Övrigt: Koka pastan på vanligt sätt. Skiva halloumin och grilla den 1–2 minuter på varje sida i grillpanna eller stek den lika länge i torr stekpanna. Lägg upp soltorkade tomater, oliver, avokado, sallad och charkuterier.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top