Pestogrillad laxfilé på ugnsrotsakssallad

Du behöver 3 bakpotatisar 3 palsternackor 2 morötter 2 rödlökar 1 tsk olivolja (fling)salt svartpeppar kapris 4 portionsbitar laxfilé 2 msk pesto Gör så här...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 bakpotatisar
  • 3 palsternackor
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 tsk olivolja
  • (fling)salt
  • svartpeppar
  • kapris
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 2 msk pesto

Gör så här

1
Skala rotsakerna och löken, klyfta dem och vänd i olja i ugnsform. Strö på (fling)salt, vrid peppar över. Ungsstek i mitt i 225 graders ugn cirka 20 minuter. Servera kapris till.

2
Pensla fiskbitarna runtom med pesto. Stek dem i drygt medelvarm panna 3–4 minuter på varje sida.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 527, Fett 26 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top