Entrecote i nyponssås med couscous och myntaklick

Du behöver 12 små schalottenlökar 1 msk smör 4 msk vetemjöl 4 dl vatten 1/2 tärning kalvbuljong 12 katrinplommon och/eller torkade aprikoser 1/2 dl russin...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 små schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tärning kalvbuljong
  • 12 katrinplommon och/eller torkade aprikoser
  • 1/2 dl russin
  • 2 kanelstänger
  • 2–3 msk nyponmarmalad
  • 4 portioner couscous
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 400 g entrecote i skivor
  • 1/2 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 2 msk mandelspån
  • (eller pinjenötter)
  • Myntaklick:
  • 2 dl färskost
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm stött (rosé)peppar
  • 1– 2 msk finstrimlad färsk mynta

Gör så här

1
Lägg löken i blöt i hett vatten 5 minuter. Halvera sen lökarna och drag av skalet men behåll fästet. Stek dem guldbruna i smör i varm traktörpanna som har lock. Pudra mjöl över, rör om och tillsätt vatten och buljongtärning. Lägg i frukt och kanelstänger. Låt sjuda 5–10 minuter under lock, smaksätt med nyponmarmelad (kan bytas mot rönnbärs- eller kvittengelé). Strö på mandel vid servering.

2
Koka couscous efter paketets anvisning i buljong med olivolja.Smaka av med salt och peppar och vänd i smör strax före servering.

3
Pensla köttskivorna med olja, salta och peppra. Stek på hög värme, gärna i grillpanna, ett par minuter på varje sida, till fin färg. Låt vila 5–10 minuter innan köttet strimlas.

4
Myntaklick Blanda allt, gärna en stund i förväg. Servera till köttet.

5
Lägg upp couscousen på värmt ugnsfat, gör en grop mitt i. Lägg fruktsåsen i gropen, toppa med kött. Lägg på en myntaklick.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top