Palsternackscarpaccio

Du behöver 2 stora palsternackor olivolja salt Vinägrett: 2 tomater 1 1/2 dl olivolja 1/2 dl pressad citron det rivna skalet av 1 citron 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 stora palsternackor
  • olivolja
  • salt
  • Vinägrett:
  • 2 tomater
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl pressad citron
  • det rivna skalet av 1 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl delade, gröna oliver utan kärna
  • 1/2 dl dito svarta
  • 1 msk hackad kapris
  • salt och svartpeppar från kvarnen
  • rucolasallad och hyvlad parmesan till garnering

Gör så här

1
Skölj och borsta palsternackorna men behåll skalet. Vänd dem i olivolja och salta. Baka dem sakta på en plåt i ugnen, 100 grader i cirka en timme. Känn med en tandpetare om de är mjuka. Låt svalna.

2
Snitta tomaternas skal och doppa dem i kokande vatten i 20 sekunder. Spola kallt och dra av skalet. Gröp ur och tärna tomaterna. Blanda dem med vinägrettens övriga ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Skiva palsternackorna tunt på längden. Fördela dem över tallrikar, skeda över vinägretten och garnera med rucolasallad och hyvlad parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top