Spagetti med pesto på bönor

Du behöver 1 st påse soltorkade tomater (100 g) 1 st burk stora vita bönor (400 g) 1 kruka basilika 2 dl parmesanost riven 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st påse soltorkade tomater (100 g)
  • 1 st burk stora vita bönor (400 g)
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl parmesanost riven
  • 2 dl vatten kallt
  • olivolja
  • 0.5 tsk salt, svartpeppar
  • 300 g spagetti
  • 1 st broccolistånd
  • 8 st körsbärstomater
  • 2 msk salladsnötter
  • Parmesan riven

Gör så här

1
1 Blötlägg tomaterna 5 minuter i kokande vatten. Spola kallt. Mixa tomater, sköljda bönor, basilika och ost med vatten och olja. Smaka av med salt och peppar.

2
2 Koka pastan med broccolibuketterna (den sista minuten). Dela under tiden tomaterna i halvor.

3
3 Häll vattnet av spagetti och broccoli. Lägg på stort fat, klicka i peston, späd med lite kokvatten om det känns torrt. Blanda väl. Lägg i tomater och strö över ost och rostade salladsnötter vid servering.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 650
Fett 25 g
Kolhydrater 75 g
Fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top