Medelhavsjärpar med bönsallad

Du behöver 400 g köttfärs 1 ägg 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm grovmald svartpeppar 75 g fetaost 10 gröna oliver Till stekning...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 75 g fetaost
  • 10 gröna oliver
  • Till stekning
  • 1-2 msk olivolja (virgin)
  • Sallad
  • 1 paket (250 g) djupfrysta haricots verts
  • 1 liten silverlök eller rödlök
  • 1 bit gurka, ca 10 cm
  • 2-3 tomater
  • 2 msk olivolja (extra virgin)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Blanda färsen med ägg och kryddor. Dela den i 8 bitar. Tärna osten smått och hacka oliverna. Gör en liten grop i varje köttfärsbit och lägg i lite ost och oliver. Forma färsen runt om fyllningen till avlånga järpar.

2
Stek järparna runt om i oljan i en stekpanna cirka 8 minuter.

3
Tina bönorna enligt förpackningens anvisning. Skala och skär löken i tunna ringar. Skala och halvera gurkan på längden. Gröp ur gurkan med en liten sked och skär den i halvmåneformade skivor. Skölj och tärna tomaterna. Blanda samman oljan med vinäger, vatten, salt och örter. Vänd ner grönsakerna.

4
Servera järparna med salladen och couscous eller pasta till.


Kommentar:
Lägg en liten klick fast matfett i stekpannan när du steker i olja så får du steksignal. Det är då lätt att se när oljan är tillräckligt varm att steka i. När matfettet smält och tystnat är det dags.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top