Tomat- och paprikasoppa

Du behöver 6 st kvisttomat 2 st paprikor urkärnade röda 1 st lök finhackad gul 2 msk basilika hackad färsk 2 st pressade vitlöksklyftor 8...


4 portioner

Du behöver

  • 6 st kvisttomat
  • 2 st paprikor urkärnade röda
  • 1 st lök finhackad gul
  • 2 msk basilika hackad färsk
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar nymalen

Baguetter:

4 skiva brieost eller mozzarellaost
4 skiva baguette skurna på snedden
1 st vitlöksklyfta pressad
3 msk olivolja
1 dl balsamvinäger
5 msk farinsocker
200 g blandad sallad

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 250 grader.

2
2. Lägg tomaterna och paprikan på en plåt. Droppa över olivolja och strö på grovt salt. Grilla tomaterna och paprikan 20-25 minuter tills de börjar svartna. Låt tomater och paprika svalna.

3
3. Skala paprikan och tomaterna. Fräs löken, vitlöken och basilikan i litet olivolja, tillsätt paprika och tomater.

4
Fortsätt att fräsa de blandade ingredienserna – utan att de får färg. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt det hela sjuda vidare i cirka 15 minuter.

5
4. Mixa soppan med en stavmixer eller matberedare. Smaksätt med salt, peppar och litet socker.

6

7
Baguetter:

8
1. Koka ihop balsamvinäger och farinsocker till hälften och låt blandningen kallna.

9
2. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vitlök och olivolja i en liten skål och pensla brödskivorna.

10
3. Lägg en ostskiva på varje brödskiva och gratinera i ugn cirka fem minuter. Blanda och lägg upp salladen. Lägg upp bröden med osten och ringla till sist balsamsirapen över osten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top