Pumpkin Pie med kanel och grädde

Du behöver 700 g pumpakött skuret i bitar Pajskal: 200 g smör 250 g vetemjöl (lite drygt 4 dl) 3 msk vaniljsocker Fyllning: pumpakött 3...

Tillagningstid: 90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 700 g pumpakött skuret i bitar

Pajskal:

200 g smör
250 g vetemjöl (lite drygt 4 dl)
3 msk vaniljsocker

Fyllning:

pumpakött
3 tsk kanel
3 tsk kardemumma
2 krm salt
150 g smör rumstempererat
1 dl råsocker
1 krm nejlika mald
2 st ägg
3 dl vispgrädde
vispgrädde till serveringen

Gör så här

1
Koka pumpaköttet mjukt i vatten. Låt kallna. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Låt vila cirka 30 minuter i kylen. Klä en form (20 cm i diameter) med löstagbar kant med degen. Grädda cirka 15 minuter i 225 graders ugnsvärme.

2
Mixa pumpaköttet med kanel, kardemumma, salt och smör till fyllningen. Blanda med socker, nejlika, ägg och grädde. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen 50–60 minuter i 200 graders ugnsvärme. Servera med vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top