Du behöver
- 10-12 torkade tomater (50 g)
- 600 g små kokta potatisar
- 1 huvud romanisallad
- 1 burk (200 g) sardellfyllda oliver
- 125 g mozzarellaost
- 140 g köpt färsk pesto, eller pesto från burk
Gör så här
1
Häll kokande vatten över tomaterna och låt dem dra 5 minuter. Ta upp dem och låt dem droppa av väl.
2
Marinerade tomater kan användas om man så vill, men låt oljan droppa av.
3
Skala potatisarna och dela de största om så behövs. Skölj salladsbladen väl och skaka dem torra. Häll spadet av oliverna, skiva osten.
4
Strimla salladsbladen grovt och lägg dem på ett fat. Fördela potatisarna på salladsbladen tillsammans med tomater, oliver och ost. Droppa peston över salladen.
5
Serveras genast som ensamrätt med nybakat bröd.
Fler fina potatisrecept hittar du om du klickar på länkarna!
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.