Potatissallad på italienska

Du behöver 10-12 torkade tomater (50 g) 600 g små kokta potatisar 1 huvud romanisallad 1 burk (200 g) sardellfyllda oliver 125 g mozzarellaost 140...


4 portioner

Du behöver

  • 10-12 torkade tomater (50 g)
  • 600 g små kokta potatisar
  • 1 huvud romanisallad
  • 1 burk (200 g) sardellfyllda oliver
  • 125 g mozzarellaost
  • 140 g köpt färsk pesto, eller pesto från burk

Gör så här

1
Häll kokande vatten över tomaterna och låt dem dra 5 minuter. Ta upp dem och låt dem droppa av väl.

2
Marinerade tomater kan användas om man så vill, men låt oljan droppa av.

3
Skala potatisarna och dela de största om så behövs. Skölj salladsbladen väl och skaka dem torra. Häll spadet av oliverna, skiva osten.

4
Strimla salladsbladen grovt och lägg dem på ett fat. Fördela potatisarna på salladsbladen tillsammans med tomater, oliver och ost. Droppa peston över salladen.

5
Serveras genast som ensamrätt med nybakat bröd.


Kommentar:
Fler fina potatisrecept hittar du om du klickar på länkarna!

Välj bröd till som passar vid ev. allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top