Husets vinglögg

Du behöver 5 dl vatten 1 torkat pomeransskal 1 kanelstång 1 bit torkad ingefära 1 dl strösocker 1 flaska (cirka 7 dl) enkelt rödvin Gör...


15 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 torkat pomeransskal
  • 1 kanelstång
  • 1 bit torkad ingefära
  • 1 dl strösocker
  • 1 flaska (cirka 7 dl) enkelt rödvin

Gör så här

1
Koka vattnet, låt sjuda med kryddorna 10 minuter. Tag från värmen, lös sockret i vätskan under omrörning. Blanda i vinet och hetta upp utan att koka.

2

3
TIPS! Byt vinet mot svartvinbärsdryck, eller byt ett par deciliter av vinet mot enkelt portvin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top