Knäck med lakritssmak

Du behöver 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 dl ljus sirap 1.5 tsk lakritsgranulat (finns bland annat på Panduro) saltlakritsarom 5 droppar (finns hos...

Tillagningstid: 50 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1.5 tsk lakritsgranulat (finns bland annat på Panduro)
  • saltlakritsarom 5 droppar (finns hos Stockholms Aeter & Essencefabrik)
  • svart hushållsfärg (finns bland annat på Panduro)
  • 1 dl mandel hackad, skållad
  • 40 g smör rumsvarmt

Gör så här

1
Sätt ut pappersknäckformar på en plåt. Koka grädde, socker, sirap och lakritsgranulat i en tjockbottnad rostfri kastrull till mjukt–fast kulprov (se ruta). Massan ska vara cirka 116–121 grader om du använder termometer. Rör med en träslev emellanåt.

2
Tillsätt saltlakritsarom, svart färg, hackad mandel och smör. Fyll upp knäckformar och låt knäcken svalna. Förvara knäcken svalt i en lufttät burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top