Du behöver
- 600 g revbensspjäll knäckta
- 1 st gul lök
- kokande vatten
- 2 tsk salt
- 2 st lagerblad
- 5 st timjan kvistar
- 4 st kryddnejlikor hela
- 2 dl glögg
- 2 dl portvin
- 1 st kanelstång
- 4 st kryddnejlikor hela
- 1 dl strösocker
- sherryvinäger efter smak
- flingsalt
Gör så här
1
Putsa köttet och lägg det i en ka- strull. Skala och klyfta löken och lägg den tillsammans med köttet. Häll över kokande vatten tills det täcker. Tillsätt salt, lagerblad, timjan och nejlikor. Koka upp och sjud köttet 1 ?–2 timmar, eller tills det känns mjukt när man sticker i bitarna med en kniv. Låt svalna och dela upp spjället.
2
Koka upp glögg, portvin, kanel, nejlikor och socker till en glaze som smakas av med vinäger.
3
Pensla revbenen rejält med glazen och grilla dem högt upp i ugnen i 225 grader tills de fått fin färg. Vänd och upprepa. Krydda slutligen med flingsalt.