Kokta revbensspjäll med glögglaze

Du behöver 600 g revbensspjäll knäckta 1 st gul lök kokande vatten 2 tsk salt 2 st lagerblad 5 st timjan kvistar 4 st kryddnejlikor...

Tillagningstid: 180 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g revbensspjäll knäckta
  • 1 st gul lök
  • kokande vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 st lagerblad
  • 5 st timjan kvistar
  • 4 st kryddnejlikor hela
  • 2 dl glögg
  • 2 dl portvin
  • 1 st kanelstång
  • 4 st kryddnejlikor hela
  • 1 dl strösocker
  • sherryvinäger efter smak
  • flingsalt

Gör så här

1
Putsa köttet och lägg det i en ka- strull. Skala och klyfta löken och lägg den tillsammans med köttet. Häll över kokande vatten tills det täcker. Tillsätt salt, lagerblad, timjan och nejlikor. Koka upp och sjud köttet 1 ?–2 timmar, eller tills det känns mjukt när man sticker i bitarna med en kniv. Låt svalna och dela upp spjället.

2
Koka upp glögg, portvin, kanel, nejlikor och socker till en glaze som smakas av med vinäger.

3
Pensla revbenen rejält med glazen och grilla dem högt upp i ugnen i 225 grader tills de fått fin färg. Vänd och upprepa. Krydda slutligen med flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top