Karamelliserad saffransgröt

Du behöver 7.5 dl risgrynsgröt kokt 4 msk strösocker 1 g saffran 1 st vaniljstång de urskrapade fröna 1 dl råsocker grädde lätt vispad sylt...

Tillagningstid: 20 minuter
7 portioner

Du behöver

  • 7.5 dl risgrynsgröt kokt
  • 4 msk strösocker
  • 1 g saffran
  • 1 st vaniljstång de urskrapade fröna
  • 1 dl råsocker
  • grädde lätt vispad
  • sylt god

Gör så här

1
Blanda kall gröt, strösocker, saffran och vaniljfrön. Lägg gröten i portionsformar.

2
Strö över råsocker och karamellisera med en liten brännare eller på grillvärme i ugn i några minuter eller tills ytan är gyllene. Passa noga!

3
Servera med lätt vispad grädde och en sylt du gillar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top