Du behöver
- 800 g nötfärs
- 2 msk olivolja
- 1 st lök hackad
- 1 st morot tärnad
- 1 bitar rotselleri , tärnad
- 3.5 st vitlöksklyftor hackade
- 100 g kycklinglever skuren i småbitar
- 6 st tomater hackade
- 400 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond på flaska
- 1 dl rött vin
- 1 tsk oregano
- 2 st lagerblad
- 1 tsk strösocker
- salt och svartpeppar
- 500 g spagetti
- parmesanost riven
Gör så här
1
Bryn färsen i het panna med olivolja. När allt är brynt slänger du i lök, rotfrukter, vitlök och kycklinglever och steker på i ett par minuter under omröring. Lägg över i en gryta.
2
Tillsätt soltorkade och krossade tomater, vatten, fond, vin och kryddor. Koka sakta i minst en halvtimme, gärna i en hel eller kanske ännu mer. Se bara till att det inte blir för torrt, späd med lite vatten vid behov. Smaka av före servering med socker, salt och svartpeppar. Servera med nykokt spagetti och riven parmesan.