Spaghetti Bolognese med parmesan

Du behöver 800 g nötfärs 2 msk olivolja 1 st lök hackad 1 st morot tärnad 1 bitar rotselleri , tärnad 3.5 st vitlöksklyftor hackade...

Tillagningstid: 90 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 800 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 st lök hackad
  • 1 st morot tärnad
  • 1 bitar rotselleri , tärnad
  • 3.5 st vitlöksklyftor hackade
  • 100 g kycklinglever skuren i småbitar
  • 6 st tomater hackade
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • 1 dl rött vin
  • 1 tsk oregano
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 500 g spagetti
  • parmesanost riven

Gör så här

1
Bryn färsen i het panna med olivolja. När allt är brynt slänger du i lök, rotfrukter, vitlök och kycklinglever och steker på i ett par minuter under omröring. Lägg över i en gryta.

2
Tillsätt soltorkade och krossade tomater, vatten, fond, vin och kryddor. Koka sakta i minst en halvtimme, gärna i en hel eller kanske ännu mer. Se bara till att det inte blir för torrt, späd med lite vatten vid behov. Smaka av före servering med socker, salt och svartpeppar. Servera med nykokt spagetti och riven parmesan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top