Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 3 msk olivolja
- 80 g salsiccia rå
- 200 g pumpa tärnad, t ex Butternut Squash
- 1 st huvud radicchiosallad
- rosésallad i bitar
- 5 dl arborioris eller carnaroliris
- 1 glas torrt vitt vin
- 1.5 l grönsaksbuljong
- 50 g taleggio tärnad
- 1 dl Parmesan riven
- 2 msk bladpersilja strimlad
Gör så här
1
Finhacka löken och fräs den försiktigt i olja i en tjockbottnad gryta.
2
Ta bort skinnet från salsiccian och smula ner den i grytan med fingrarna. Lägg i och låt fräsa i
3
2 minuter. Lägg i pumpatärningarna och fortsätt att steka på me–delvärme i 2 minuter.
4
Fräs därefter med radicchiosalladen i 2 minuter, lägg i riset och låt det fräsa i 1 minut medan du rör om så att varje riskorn blir ordentligt täckt med olja. Häll på ett glas vitt vin under hög värme.
5
Sänk värmen när vinet har kokat bort och häll på de första slevarna med het buljong och låt det koka under ständig omrörning tills det är dags för nästa slev. Fortsätt på samma sätt tills riset är färdigkokt och risotton är krämig men inte för lös (omkring 15 minuter).
6
Stäng av plattan. Lägg då i taleggion och rör om ordentligt. Lägg i parmesanost. Låt risotton vila någon minut innan du serverar.
7
Garnera med parmesanost, persilja och lite rå radicchiosallad.