Tomat- och auberginesås till pasta

Du behöver 320 g pasta t ex radiatori 1 st aubergine (400 g) 1 tsk salt 1 st gul lök skalad 1 st vitlöksklyfta skalad...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 320 g pasta t ex radiatori
  • 1 st aubergine (400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 st gul lök skalad
  • 1 st vitlöksklyfta skalad
  • olivolja
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st burk passerade tomater
  • salt och peppar
  • basilika hackade

Gör så här

1
Koka upp saltat vatten till pastan. Skär av ändarna på auberginen och skölj den. Skär i tärningar, lägg i durkslag och strö över salt och blanda. Lägg på en tallrik som tyngd och låt vila i 15 minuter så att en del vatten pressas ut.

2
Hacka löken och pressa vitlöken med knivbladet. Häll olivolja i en stor kastrull tills botten är täckt, fräs lök och vitlök. Skölj och torka av auberginen, fräs med den i 3–4 minuter under omrörning.

3
Häll på vinet, lägg i tomaterna när vinet kokat bort. Låt koka sakta i 15–20 minuter, späd med pastavatten om det behövs, salta och peppra. Koka pastan under tiden. Häll bort vattnet och blanda ner i såsen. Servera i djupa tallrikar och garnera med hackad basilika och riven pecorino eller parmesan.


Kommentar:
Tips senare i veckan! Det enklaste tipset är att göra dubbel sats av såsen och spara i kylen eller frysa in. Enkelt att värma i mikron och späda med lite pastavatten för perfekt konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top